Slider

Новини


БАНКЯ ПРАЗНУВА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО

Понеделник, 30 Май 2022

В Деня на детето, 1 юни, Банкя гостоприемно ще посрещне най- малките си жители и гости в красивия парк „Ротонда”. Там организаторите са подготвили пъстра програма за малчуганите и техните родители.

От 11:00 до 13:00 часа ще се вихри Детска музикална фиеста „Детство мое“ с участието на малките големи таланти от Банкя и гости: Боряна Попова, Анета Кедева, Никол Веселинова, Дара Дебрюне и Център за изкуство „Зорница“.

Вдъхновителят на Банкя за 2022 година маестро Стоян Мирчев ще занимава децата в арт работилница под надслов:„Рисуваме мечти”. Ще има и друга творческа провокация - Арт графити върху платно - дело на Елица Велкова („Вдъхновител на Банкя 2022“) и ученици от Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“.

С любими настолни игри ще може да се забавлява цялото семейство. Пространството около Часовниковата кула ще даде простор след 11:00 часа за изявата на мимове в интригуващи пантомими.

Ако някой от малчуганите желае да стане пожарникар, Първи юни ще бъде денят, в който може в 12:00 часа да се качи на пожарен автомобил.

От 16:00 – 18:30 ч. в парк „Ротонда” следва втора порция забава - Рецитал на школа за изкуства „Есенс“ и втора част на Детската музикална фиеста „Детство мое“ с участието на Емилиян Бърдарски и Мишел Петрова.

Актрисата Маргарита Костова ще увлече деца от публиката в театралния спектакъл „Улица Радост”.

Банкя ще достави радост и на всички онези деца, които ще пристигнат с подареното им от БДЖ пътуване с атракционна ретро мотриса.

Ще има и други изненади, особено след като водеща ще бъде актрисата Димитрина Василева.

Събитието е част от Календара с културните събития на Столичната община за 2022 г.

Текст и снимка: СО Район Банкя.