Slider

Новини


Пловдив е номиниран за „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г.

Петък, 28 Януари 2022

Само една от номинираните 20 дестинации в Европа ще спечели титлата. Помогнете с гласа си това да бъде Пловдив като гласувате тук.

Гласуването продължава до 10 февруари 2022 г.

Пловдив е единственият български град, номиниран в 13-ото издание на класацията, организирана от водещия уебсайт, промотиращ туризма в Европа www.europeanbestdestinations.com. В надпреварата участват още Лондон, Рим, Виена Истанбул, Атина, Прага, Любляна и др. 

Защо да подкрепим Пловдив?
1. Провъзгласен за най-стария жив град в Европа и един от най-старите градове в света – Пловдив е съвременник на древните градове Троя и Микена, много по-стар от Атина, Рим и Константинопол.
2. Богатото културно-историческо наследство на 8 хиляди години – с обекти като Римския стадион, който е в сърцето на града; Античния театър – един от най-добре запазените в света; римските мозайки в Епископската и Малката раннохристиянски базилики, Стария град с великолепните възрожденски къщи от XVIII и XIX век.
3. Културният календар – Пловдив представя своето усещане за изкуство и история. (повече информация - тук).
4. Топлите и гостоприемни хора – да прекараш време с местни със сигурност ще те потопи в прекрасната и безгрижна атмосфера на Пловдив.
5. Капана – квартал на творческите индустрии, привлекателно място с многобройните си изложби, фестивали, галерии и кафенета.
6. Пловдив и региона са абсолютен рай за любителите на виното. Пловдив е мястото за едно наистина чудесно кулинарно преживяване!

Гласувайте за Пловдив и България!