Slider

Новини


Sofia MENAR Film Festival

Петък, 14 Януари 2022

14-ото издание на Sofia MENAR Film Festival ще стартира на 14 януари в салоните на Дома на киното, Културен център G8, Евро синема и онлайн на Neterra TV+.

До 30 януари зрителите ще могат да гледат над 40 премиерни игрални, документални и късометражни филми от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка.

Сред заглавията в програмата на фестивала са палестинският филм „Между рая и земята” на режисьорката Наджуа Наджар, главните роли са поверени на Муна Хауа и Фирас Насар, които е отличен с наградата за най-добър актьор на фестивала във Валенсия; „Когато наровете плачат” на режисьорката Граназ Мусави, копродукция между Австралия, Афганистан и Иран, която тази година представя Австралия в селекцията за най-добър чуждоезичен филм на наградите „Оскар”; индийската комедия „Любов за пуритани”; новият филм на Реза Дормишиян „По принуда” с големите звезди на иранското кино Хомаюн Ершади („Вкусът на черешата”), Бабак Карими („Раздяла”), Парса Пирузфар („Пълна каша”) и Негар Джавахерян („Бучка захар”); „Египет отвисоко” - поредната мащабна суперпродукция на тандема Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио.

Пълната програма и информация за филмите ще намерите на www.menarfest.com.

Програмата на Sofia MENAR Film Festival представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, като традиционно включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от тези региони, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им. Фестивалът е основан през 2009 година и се организира от "Позор".

Изображение: artsofia.bg