Slider

Новини


„София Коледен град“ в парка пред НДК

Сряда, 08 Декември 2021

Коледното градче ще работи до 23 декември от 11:30 до 21:30 часа с вход „свободен“


„София Коледен град“ стартира този четвъртък, 9 декември 2021 г., от 11:30 часа пред Националния дворец на културата (НДК) в алеята до кино "Кабана". Коледното градче ще работи за столичани и гости на столицата всеки ден с работно време от 11:30 до 21:30 часа и с вход „свободен“.

Организатор е "Пазари Възраждане" ЕАД със съдействието на Столична община.

Всички ценители на вкусната храна, качествените напитки, интересните подаръци, печивата и хубавата музика, ще имат възможност да се насладят на тези удоволствия за сетивата. За културната програма се е погрижила Столична община и всяка вечер в кино "Кабана" ще има представления и музикални изпълнения, а уикендите – детски театрални постановки.

Повече от 15 изложители в специално изработени къщички и шатри ще са разположени на алеята пред кино "Кабана" и ще очакват своите посетители. Ще има греяно вино и ракия, селектирани български вина, ароматно кафе и топли напитки,  прясно изпечена домашна баница, уникално приготвени меса на барбекю, както и специални сосове за тях.

Ще можете да опитате сладкото изкушение на тиквата с мед, веган бургери или уникалните пици, приготвени от ръчно месено тесто с квас. За любителите на силните спиртни напитки ще има специални коктейли, а селекция от бири ще очаква ценителите на питието от хмел.

Освен културната програма с известни изпълнители и любими театрални постановки за децата, ще има още фокуси и много други изненади.

Специален гост на „София Коледен град“ ще бъде сдружението „Мечешки истории“ с доста интересни истории за живота на мечетата и защо не трябва да се страхуваме от тях.

„София Коледен град“ ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки, задължителни при провеждането на подобни събития – еднопосочно движение, осигуряване на дезинфектанти, носене на маски, спазване на дистанция и ограничаване струпването на хора.

Повече информация можете да откриете на Фейсбук страницата на „София Коледен град“.

Текст и изображение: Официална страница на Столична община