Slider

Новини


СОФИЯ СРЕД НАЙ-АТРАКТИВНИТЕ ИНСТАГРАМ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА

Вторник, 09 Февруари 2021

Потребителите на Инстаграм класираха столицата ни на 46-то място сред топ 50 най-атрактивни градове в света. В класацията на туристическия сайт Big 7 Travel дестинациите се класират по реда на визуалната си привлекателност и популярност в социалните медии, като Big 7 Travel включва и седемте най-добри места за посещение на съответното място за гарантирана невероятна снимка в Инстаграм. До окончателния списък в класацията за 2021 г. се стига посредством анализ на количеството хаштагове за определена дестинация, анкета сред потребителите в социалните мрежи и работа на редакторския екип.

„Несъмнено, една от най-загадъчните и модерни европейски столици София е хит сред инстаграмърите. Дали ще снимате спокойствието, заобикалящо катедралата „Св. Александър Невски“, безбройните винтидж трамваи, които лъкатушат из града, или ще отидете пред театър „Иван Вазов“, по пътя си ще откриете множество невероятни места“ - така описват София авторите на класацията.

Първите три места в класацията са отредени за Токио, Филипините и Париж, а София се нарежда преди градове като Атина ( Гърция) и Хелзинки (Финландия), Баку (Азербайджан) и Пукет (Тайланд).