Slider

Новини


СОФИЯ СТРОИ РАЗВЛЕКАТЕЛЕН КОМПЛЕКС ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

Четвъртък, 27 Юни 2019

Парк „Възраждане” до края на 2019 г. ще предложи още парково пространство и обществен аквапарк

До края на 2019 г. парк „Възраждане” в София ще има нови 25 декара парково пространство, като 19 дка от тях ще бъдат реално паркова част, а около 6 дка ще предложат обществен аквапарк, закрит басейн с минерална вода и спа зона. Инвестицията е около 9.5 млн. лв. на Столична община. За първи път София ще предложи обществен аквапарк, в който ще бъдат обособени пет различни басейна на открито – основен, детски, бебешки, развлекателен и хидромасажен, както и сграда, в която ще има закрит басейн с минерална вода и спа зона. Предвиден е и водоналивен кът, където гражданите ще могат да си наливат минерална вода. Комплексът ще предлага развлекателни и спортни дейности за цялото семейство. В парковата част около басейните ще бъдат засадени над 600 нови дървета и храсти.

Освен тези инвестиции в подобряване на градската среда, предстои и възстановяването на минералната баня в Банкя и модернизирането на банята в кв. ”Овча купел”.

Тази година Столична община възстановява и обновява 6 градски парка - части от Южен парк, Княз-Борисова градина, Западен парк, градина на ул. ”Кюлуците”, ул. ”Черковна”, предстои да се работи и в парка в „Дружба”. 

През лятото на 2019 година в София ще бъдат построени и над 120 детски площадки във всички райони. Българската столица строи бъдеще за децата си.

Нашата анкета

Какво в туристическия ни сайт беше най-полезно за вас?
Можете да изберете един отговор:
Резултати Всички анкети