Slider

Как да пътувам


Как да пътувам

ЦЕНТРАЛНА ЖП ГАРА СОФИЯ

Централна жп гара София се намира на адрес бул. "Кн. Мария Луиза" 102. Всички линии на вътрешни и международни железопътни влакове до и от София пристигат и заминават от тази гара. До нея можете да стигнете с метро – метростанция "Централна жп гара". Метрото в София свързва Централна жп гара с центъра на града и с Летище София. Пътуването до центъра отнема около 5 минути - до метростанция "Сердика". Чрез смяна на линиите в метростанция "Сердика" се стига до Летище София и до автостанция "ЮГ". До Централна жп гара София се стига и с трамваи №: 1, 3, 6, 7; с автобуси №: 78, 85, 213, 305, 404, 413.

Удобна връзка с железопътния транспорт в София е възможна и чрез намиращата се на две метроспирки от Летище София метростанция "Искърско шосе". Там се намира жп гара "Искър" Разписание на железопътните влакове от и до Централна жп гара София можете да видите на страницата на Български държавни железници - www.bdz.bg

В София има още няколко жп гари. Контакти на железопътните билетни каси и железопътни гари в София можете да видите на - www.bdz.bg.