Slider

Календар на събитията


Flat View
See by year
Monthly View
See by month
Weekly View
See by week
Daily View
See Today
Search
Търси
събота 24 юли 2021
19 юли 2021 - 25 юли 2021
Септември 2021
03.07.2021

МАМА, ТАТКО И АЗ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ПЧЕЛИНА

На 3 юли, събота, в 10:00 ч. ви каним в пчелина на улица "Скакач" 13 в квартал „Вердикал“.
Вход свободен!
По идея на няколко семейства, Столична община район „Банкя“, съвместно с Пчеларско дружество - сдружение „Акация“ и 25. ДГ „Изворче“, правят продължение на дейностите по проекта клуб „Млад турист“: мама, татко и аз на поход, който беше реализиран на 29 и 30 май с участието на над 60 семейства от Банкя.
По време на туристическите походи, една от съпътстващите дейности беше лекцията на г-н Михаил Михайлов, посветена на пчелите и билките.
Оказа се, че много от децата са останали силно впечатлени от факта, че, ако пчелите изчезнат, изчезва и човечеството. Някои от малчуганите дори пожелаха да станат пчелари, когато пораснат. Именно този благоприятен ефект върху децата ни мотивира в съботния ден да ги срещнем отблизо с дейността на пчеларите.
Наш любезен домакин ще бъде г-н Михайлов, който освен запален пчелар, е и председател на Сдружение „Акация“ - Банкя. Децата ще могат да опитат прясно изваден мед, да разгледат кошерите и да научат много подробности за дейността на пчелите. Придвижване до гр. Банкя: с автобуси №42, №47, №48, №49.
Спортни събития