Slider

Новини


Сердика отново ще бъде Рим на 3 септември!

Четвъртък, 25 Август 2022

За второто издание на фестивала на античното наследство „Сердика е моят Рим“ групи за исторически възстановки, занаятчии и музиканти от България и Европа ще пренесат археологическия парк „Западна порта на Сердика“ в края на IV век, по времето на император Теодосий I, останал в историята като последния обединител на Римската империя преди окончателното ѝ разделяне на Източна и Западна.

Продължаваме след двегодишно прекъсване с мисията си да популяризираме богатото културно-историческо наследство на столицата ни и да демонстрираме по увлекателен и образователен начин епизоди от бита и културата на римляните и варварските племена, населявали нашите земи през Късната античност.

Събитието е организирано от Сдружение за антични реконструкции „Мос Майорум Улпие Сердице“, в партньорство с Регионален исторически музей – София, и се осъществява с подкрепата на Столична община, благодарение на финансирането по Програма "Култура". За повече информация, последвайте ни с хаштаг #serdicaismyrome и в социалните мрежи: