Slider

Новини


Започна Софийският фестивал на музикалния театър

Петък, 01 Юли 2022

От 24 юни до 17 юли в парка на Военната академия "Г. С. Раковски" ще се проведе второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър, който се осъществява с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития.

Откриването е на 24 юни от 20.00 часа с концертно изпълнение на мюзикъла „Фантомът на операта“ от артистите на Музикалния театър. На 25 юни гостува Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“ – Велико Търново, който ще представи за първи път в сценичен вариант мюзикъла на композитора Дечо Таралежков „Вражалец“ по едноименната пиеса на Ст. Л. Костов.

На 26 юни е концерт-спектакълът "Една вечер с хитовете на Бродуей" с най-доброто от световния мюзикъл и популярната музика в изпълнение на звездите на Музикалния театър. Във фестивала ще участват с мюзикълни и балетни спектакли театри от България и чужбина, сред които Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново, Държавна опера – Русе, Държавна опера – Пловдив, Театрално-музикален и продуцентски център – Варна и други. Тази година фестивалът е с международно участие. Народният театър на Ниш (Сърбия) гостува на 1 юли на сцената на Музикалния театър с мюзикъла „Някои го предпочитат горещо“.

На 8 юли на фестивалната сцена в парка на Военна академия „Г. С. Раковски“ ще гледаме балетния спектакъл „Госпожиците от Авиньон“ на Националната опера и балет на Северна Македония.

Пълната програма можете да видите на https://musictheatre.bg/newsone/69.

Текст и снимка: АртСофия