Slider

Новини


Световен ден на астрономията в обсерваторията на СУ

Четвъртък, 05 Май 2022

В рамките на Световния пролетен ден на астрономията катедра „Астрономия“ на Софийския университет традиционно организира публично събитие с разнообразна програма в най-старата обсерватория в България.

На 7 май 2022 г. от 16 до 22 часа в Астрономическата обсерватория на Сoфийския университет в парк „Борисова градина“ ще се проведе отворено публично събитие с научнопопулярни лекции, забавни научни демонстрации, изложба и наблюдения с телескоп при ясно небе. Събитието е подходящо за всички възрасти и ще позволи на посетителите да се срещнат и да разговарят с действащи български учени, както и да се запознаят отблизо с тяхната научна работа и нейното значение за обществото. Гостите ще могат да разберат повече и за Астрономическата обсерватория на Софийския университет, която е паметник на културното наследство.

Събитието се реализира в рамките на проект „Astronomy Day at Sofia Observatory 2022”, подкрепен като дейност по конкурс „UniverCity – Strategic Partnerships of Higher Education for Community”.

Пълната програма може да бъде видяна на интернет страницата на катедра “Астрономия”.

Текст и снимка: Катедра „Астрономия“, СУ.