Slider

Новини


„5 минути София – кварталите“ – нови епизоди от поредицата, посветена на столицата

Понеделник, 24 Януари 2022

Кратките филми за кварталите на София са реализирани с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Столична община и разказват историята на шест столични квартала, които изграждат съвременния облик на развиващия се град – "Бояна", "Захарна фабрика", "Красно село", "Младост", "Студентски град" и "Ючбунар".

От 10 януари, всеки понеделник в продължение на шест седмици, ще бъде представян епизод в официалните канали на поредицата в социалните мрежи - Vbox7: fiveminutessofia, YouTube: https://www.youtube.com/c/5minutesSofia, Facebook: https://www.facebook.com/5MinutiSofia.

Режисьор на новите шест кратки филма е Камен Воденичаров. От 2012 г. насам екипът на „Камен Во Студио“ реализира девет сезона от документалната поредица „5 минути София“. 24 епизода от кратките филмчета са включени в електронните учебници на издателство „Просвета“ и са учебно помагало в електронните уроци по история в българските училища в страната и по света. Вдъхновеният от документалната поредица пълнометражен филм „105 минути София – историята на града“ е носител на Наградата за най-добър документален филм на Международния филмов фестивал „Бели нощи“ в Санкт Петербург през 2019 г.

Изображение: официален сайт на Столична община