Slider

Новини


НОВОГОДИШЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

Сряда, 24 Ноември 2021

Всяка година, в дните преди Рождество Христово и Нова година, Националният дворец на културата (НДК) ни кани на Новогодишен музикален фестивал. Програмата на фестивала започва на 15-и декември с концерта „Коледно вълшебство“, посветен на 100-годишнината на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Участват Академичният симфоничен оркестър, диригенти и солисти - студенти в НМА "Проф. Панчо Владигеров".

Традиционният празничен новогодишен концерт, който се провежда през първия ден на новата година, ще бъде под надслов „Музика от двете Америки”. Диригент на Фестивалния симфоничен оркестър ще е маестро Емил Табаков. „Уестсайдска история“, „Порги и Бес”, „The Stars and Stripes Forever” са само част от познатите и любими заглавия, които ще прозвучат в програмата.

На 18-и декември ще се проведе Коледен концерт за деца, а на 22-ри декември от 11:00 и от 18:00, Детският хор на Българското национално радио ще изнесе концерта „Бяла Коледа“.

Тазгодишният новогодишен музикален фестивал е със силно участие на състави и възпитаници от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", които ще изнесат общо три концерта в рамките на фестивала. Биг бендът на академията ще привнесе и джаз емоции към коледното настроение на 22 декември от 19:00 ч.

Подробна информация за концертите, както и цялата програма на Новогодишен музикален фестивал , можете да намерите на интернет страницата на НДК - ndk.bg.

Билети може да закупите от Билетен център – НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.

Всички събития в НДК, вкл. Празничният новогодишен концерт се провеждат с достъп до залите със задължителен зелен сертификат и при 100% капацитет при продажбата на местата.

Изображение: Официална интернет страница на НДК.