Slider

Новини


„Европейска нощ на музеите“ в Националния археологически музей

Четвъртък, 12 Ноември 2020

За поредна година Националният археологически музей се включва в инициативата „Европейска нощ на музеите“, организирана от Френския институт в партньорство с Министерство на културата и Столична община.

Тази година, във връзка със световната пандемия на COVID-19, събитието е с променена дата и ще се проведе в събота, 14 ноември. Археологическият музей ще отвори своите врати за всеки посетител, който ще бъде придружен из залите от нашите медиатори, за да се запознае с колекцията на музея.

Очакваме ви на 14.11.2020 от 10:00 до 19:00 ч. Вход свободен!

В същото време, на сайта на Националния археологически институт с музей има виртуално посещение на експозицията на музея през специална 3D-платформа за виртуална реалност (http://naim.bg/bg/tour/). Така, с помощта на новите технологии, екипът на НАИМ се изправя пред предизвикателствата на живота в условия на световна пандемия, и продължава да предоставя на посетителите едно незабравимо изживяване.

При строго спазване на противоепидемичните мерки е предвидено на всеки 15 мин. да бъде допускана група от максимум 10 човека.

В музея има свободен достъп до дезинфектанти на входа на всяка зала. Напомня се на посетителите, че е задължително носенето на лични предпазни средства и спазването на дистанция от минимум 2 м между двама души.