Slider

Новини


26 април - Филмовия ден на младите зрители

Понеделник, 13 Април 2020

На 26 април - Филмовия ден на младите зрители през 2020 година - Домът на киното в София, част от веригата на Европа Синемас, кани младежите, които обичат кино, да гласуват ОНЛАЙН.

Ето как ще протече и самата инициатива:

* Всеки от филмите ще бъде на разположение в рамките на ТРИ ДНИ – от 23 до 25 април 2020, в стрийминг платформата на Festival Scope

* Всеки млад киноман между 12 и 14 години, който е заявил участие, трябва да изпрати СВОИТЕ ДАННИ - име, фамилия, дата на раждане, своя електронна поща, град и държава на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. в срок до 15 април 2020 г.

* Платформата Festival Scope ще създаде ЛИЧНИ АКАУНТИ за всеки тийнейджър, заявил, че ще гласува, и те ще им бъдат изпратени на техните лични мейли.

* Само младежите, които са изгледали И ТРИТЕ ФИЛМА, ще имат ПРАВО да ГЛАСУВАТ!


Eто и трите номинирани филма:

РОКА ПРОМЕНЯ СВЕТА
ROCCA CHANGES THE WORLD * ROCCA VERÄNDERT DIE WELT
Германия, 2019, 97 мин, режисьор: Катя Бенрат


 

МОЕТО НЕВЕРОЯТНО ЛЯТО С ТЕС
MY EXTRAORDINARY SUMMER WITH TESS * MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS
Нидерландия-Германия, 2019, 83 мин, режисьор: Стивън Вутерлуд


БРАТ МИ ПРЕСЛЕДВА ДИНОЗАВРИ
1. MY BROTHER CHASES DINOSAURS * MIO FRATELLO RINCORRE I DINOSAURI
Италия-Испания, 2019, 102 min, режисьор: Стефано Чипани

СНИМКИ може да изтеглите ОТ ТУК

В едно истинско европейско гласуване победителят ще бъде обявен на церемония, която ще се предава пряко на специалния уебсайт yaa.europeanfilmawards.eu.

Наградата на младите зрители се организира и връчва от Европейската филмова академия и EFA Productions с подкрепата на немския фонд Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) и Програма Творческа Европа – МЕДИА на Европейския съюз.