Covid-19


Историята на София онлайн

Четвъртък, 26 Март 2020

Общинският музей предлага срещи с вълнуващата хилядолетна история на нашия град

Регионалният исторически музей – София предлага срещи с вълнуващата хилядолетна история на нашия град чрез възможностите на дигиталните технологии. Лишени от прекия досег с музейната съкровищница, можем да се насладим на творческия талант на нашите предци и да се върнем в отдавна отминалите времена и по друг начин, благодарение на съвременните информационни технологии.

На официалния сайт на РИМ - София - http://www.sofiahistorymuseum.bg можете да следите двете нови рубрики: „РИМ – София представя поредицата „5 минути София“ и "Истории от София". От тях ще научите интересни факти и любопитни истории за емблематични сгради, събития и личности, създали града такъв, какъвто го познаваме днес.

На официалната Facebook страница на РИМ – София - https://www.facebook.com/regionalhistorymuseumsofia можете да следите онлайн поредица „Софийски пъзел“, в която са преплетени места с факти, случки, ретро снимки от фонда на Музея, както и емблематични експонати.

Регионалният исторически музей призовава „Останете вкъщи!“ Можете да споделите интересните истории, за да могат любопитни факти да достигнат до повече хора.