Slider

Календар на събитията


Sofia bike relay е първото щафетно велосъстезание, което се организира в София

пред Национален стадион “В.Левски”
На 23 октомври от 10.05ч., пред Национален стадион “В.Левски”, ще бъде даден старта вело поход част от първото издание на - SOFIA BIKE RELAY.
Организатори на щафетното състезание са СК “Колоездач” и СК “Бегач”, които имат дългогодишен опит в организирането на спортни състезания, са добре познати сред софиянци. SOFIA BIKE RELAY се провежда за първи път в София и организаторите се надяват, то да се превърне в ежегодна традиция за столицата. Динамичен колоездачен формат за участниците, и много интересен за публиката.
Основното събитие, което ще е със старт в 11:00 е вело щафета с 4 колоездачи, като всеки пост изминава по 12 км.
Велопоходът ще обедини стотици колоездачи, които ще обиколят 4 км в центъра на София в подкрепа на една кауза. Каузата, която от СК “Бегач” са избрали, е проект ParaKids към ССК "Шарк", който предоставя спорт за деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло. Мисията на проекта е да прави спорта достъпен за всички деца, независимо от техните възможности, a визията е всяко дете да бъде двигателно активно и да има избор от разнообразни спортни дейности.
Маршрутът на състезанието, включващ ул. "Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Пенчо Славейков", обратен завой на бул. "Витоша", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до ул. "Гурко, е 4 км. Всеки участник прави по 3 обиколки и предава поста на колега. Трасето е с леко изкачване в първата половина и спускане към финала.
Велосъбитието е организирано в две части: велопоход без такса за участие и е със свободен достъп за всички софиянци без възрастово ограничение и щафетно велосъстезание за отбори. В щафетно състезание ще участват общо 50 отбора от различни компании. „Нашата амбиция е това събитие да се превърне в ежегодно състезание, което да промотира спорта сред младите хора и децата“ – споделя Владислав Константинов от СК „Бегач“.

Спортни събития

неделя 23 октомври 2022 10:00