Slider

Календар на събитията


Театър "София" с кампания "Следвай театъра"

Театър "София"
бул."Янко Сакъзов" 23А
София
http://sofiatheatre.eu/
През октомври премиерите за театър „София“ са десет, защото трупата играе за първи път на други четири софийски сцени. „Следвай театъра“ е кампания, която стартира от 2022 г. и ще продължи до 2024 г. заради ремонта на официалната сграда на театър „София“. По време на кампанията постановки ще се играят ежемесечно в „Театро“, Младежки театър „Николай Бинев“, театър „Българска армия“ и Открита сцена „Сълза и смях“.
Освен, че представленията от месец октомври са премиерни за горепосочените сцени, има и дебютиращи актриси. Две от най-младите лица на театър „София“ се включват за първи път в постановките. Йоанна-Изабелла Върбанова, позната от сериала „С река на сърцето“, може да гледате се включва в „Олд Сейбрук“ в театър „Българска армия“. Премиерното представление на тяхната сцена е на 10 октомври. Елеонора Иванова, позната от сериала „Братя“ и с първа главна роля в спектакъла „ЛУЛУ“, сега прави дебют в „Развратникът“ и „Кашонът“. На 12 октомври за първи път Елеонора и „Развратникът“ могат да бъдат видени в театър „Българска армия“, а „Кашонът“ – на 19 октомври в Младежки театър „Николай Бинев“.
Друго събитие, което среща публиката и артистите, е „Вечер в чест на Райнев Фасбиндер“ с Петра и Петер фон Кант – с театър „София“ и CineLibri. На 11 октомври в РЦСИ „Топлоцентрала“ от 19.30 ч. преди прожекцията на филма, който откри Берлинале през 2022 г., ще се проведе дискусия с режисьора на „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ – Пламен Марков. Той ще бъде в компанията на Лилия Маравиля и Лидия Василева.
Сюжетът на пиесата представя именно авантюрата между персонажите на двете – едната – част от света на модата, другата – въвлечена в него от самата Петра фон Кант. За да следите всичко най-актуално от кампанията „Следвай театъра“ използвайте хаштаг #следвайтеатъра в Instagram и facebook.
По време на цялата кампания „Следвай театъра“ билети могат да бъдат закупувани от касата на театър „София“, която се намира на ъгъла на ул. „Георги С. Раковски“ и ул. „Славянска“, от официалния сайт на театъра, от сайтовете и касите на „Театро“, Младежки театър „Николай Бинев“, театър „Българска армия“ и Открита сцена „Сълза и смях“.

Театри

сряда 19 октомври 2022

София

бул."Янко Сакъзов" 23А