Slider

Календар на събитията


Musagena New Vibes Festival

столицата площад „Славейков“
За първа година нови и популярни български издатели и артисти ще се срещнат с публика на Musagena New Vibes Festival между 30 септември и 2 октомври. Фестивалът се организира от издателска и продуцентска къща „Мусагена“ с подкрепата на Столична община и ще се проведе на емблематичния за столицата площад „Славейков“. Официалното откриване на фестивала е на 30 септември (петък) в 18:00 ч.
В пилотното издание на Musagena New Vibes Festival концептуални и разпознаваеми български издателства и творци от различни сфери ще представят своите идеи и продукция на открито, а съпътстващите събития ще превърнат площада в сцена на съвременното изкуство.
Сред участниците са Пощенска кутия за приказки, Artline Studios, Българска история, Вакон, Fox book Café, Mushy Art House, Котаракът Румен, Penumbra Designs и много други. Към тях ще се присъединят и творци на вкусните изкушения и напитки, които ще допринесат за доброто преживяване на публиката. В рамките на фестивала ще се проведат и различни събития и срещи, сред които и представяне на романа „Аbsolvo te“ на Георги Бърдаров, носител на Европейската литературна награда за 2021 г. и Вазовата награда за 2022 г. Представянето е на 30 септември от 18:30 часа в Американския център на Столичната библиотека.
„Истинското ни желание е да участват артисти и предприемачи с визия и оригинална концепция за нещата, които правят. Този фестивал е възможност в рамките на един уикенд да се срещнат с публиката и да усетят на живо ефекта от работата си. Нека се забавляваме и се радваме на изкуството заедно!“, призовават организаторите.
New Vibes Festival се осъществява със съдействието на Столична библиотека и медийната подкрепа на Нова телевизия, БТВ, БНТ, Дарик радио, БГ Радио, Peika.bg, Jenite.bg и други.

Фестивали и чествания

петък 30 септември 2022