Slider

Календар на събитията


АКАДЕМИЯ ЗА ДЕЦА: Опознай човешкото тяло с Summer Fest

бул."Черни връх" № 4, зад музей „Земята и хората“
Summer camp in Summer Fest / Лятна академия за деца от 6 до 11 години на открито
Искате ли интересно и ползотворно лято на чист въздух за вашето дете?
Тази година станете част от първата по рода си лятна STEM академия на открито.
Чрез методиката на STEM учениците вземат участие в експерименти, биват насърчавани да споделя идеите си и да допринасят за развитие на групови проекти насочени към опознаване на света около тях. Това позволява на децата да разберат връзките между предметите, които изучават в училище. Да си отговорят на въпроси като: „Защо ми е необходимо това знание?“, „Къде ще използвам, това което уча?“
Програмата ни до обяд включва 9 независими тематични седмици, всяка от тях е посветена на програмирането на игри, разказването на интерактивни истории и програмиране поведението на роботи, а в следобедните часове децата ще се забавляват и придобиват нови знания в тематични седмични ателиета с образователен характер, базирани на STEM обучението и ще играят логически игри. Разбира се, отделили сме и време за спорт и заслужена свободна игра в края на деня. По време на заниманията, участниците ще изследват, изучават, експериментират и изобретяват на съответната седмична тематика.
Summer Camp ще се провежда от понеделник до петък и ще предлага целодневна форма на участие през месеците юли и август на лято 2022 от 09:00 до 18:00 часа. Лятната академия е подходяща за деца от 6 до 11 годишна възраст, като децата ще бъдат разделени по възрасти.
Опознай човешкото тяло с Summer Fest | 22 август – 26 август
По време на тази седмица децата ще добият много знания за човешкото тяло и за това как то функционира. Ще се научат как да живеят здравословно и да са по-активни.
Понеделник: Програмирай частите на човешкото тяло. Направи своя първи прототип на роботска ръка.
Вторник: Програмирай своя лаборатория. Интересни факти за човешкото тяло.
Сряда: Създай своя дигитален прототип на анатомичен модел. Защо дишането е важно и какви са неговите функции.Макет на дихателната система.
Четвъртък: Dash е изследовател на обекти. Как възприемаме света? Сетивните органи – виждам, чувам и усещам.
Петък: Създай своя Fruit Ninja игра. Храната тайната сила на супергероите.Защо е важно да се храним здравословно?

Фестивали и чествания

понеделник 22 август 2022 09:00