Slider

Календар на събитията


ПРИКАЗКА ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА

бул. "Черни връх" № 4, зад музей „Земята и хората“
Сценична адаптация Павла Манова и Петя Недева
Кукли: Павла МановаАвторска музика: Петя Недева
В създаването и записването на музиката участват ученици от Музикално училище “ Любомир Пипков”
Петя Недева е творец , който в работата си обединява големите си страсти – Музика, Куклен театър , Танц, Изкуства, работа с деца. Завършва Средно музикално Училище Христина Морфова” Стара Загора със специалност фагот и продължава образованието си в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” специалност актьорско майсторство за Куклен театър при пионера на съвременното куклено изкуство в България проф.Атанас Илков. Завършва с магистърска степен. Съосновател на първия Образователен театър в София.
Успешно представя с колеги българското театрално изкуство на международни сцени – Лондон Великобритания, Ню Йорк САЩ, Монреал и Ванкувър Канада, Улан Батор Монголия, Германия и др.
Създава авторска музика за много детски театрлни спектакли последния ,от които е “ Малката морска сирена” на театър “София”. Работи с деца за раждането на нови творчески пространства обединявайки и развивайки творческия и житейския си опит.
“Приказка за важните неща” по “Скакалецът и Охлювът” на любимия британски детски автор и актьор Доналд Бисет. Историята е за младия и горделив скакалец Сенди, който обича и иска да прави САМО големи, дълги скокове. Дори напуска училище, защото намира уроците за малките скокове загуба на време. НО нещо се случва и Сенди е принуден да се откаже от своето надменно и грубо поведение. Благодарение на другите персонажи и случки той разбира , че в живота малките неща са точно толкова важниколкото и големите.
Историята се пресъздава от актьор и кукли. Представлението е интерактивно и учи децата както на мъдростта на приказката , така и на съчуствие и разбиране към другите.
Продължителност 40 мин.
Web: http://sofiasummerfest.bg

Театри

неделя 14 август 2022 11:00