Slider

Календар на събитията


Flat View
See by year
Monthly View
See by month
Weekly View
See by week
Daily View
See Today
Search
Търси

Фестивали и чествания

понеделник 26 август 2019
26 август 2019 - 01 септември 2019
Август 2019
04.09.2019

ОФИЦИАЛНА СМЯНА НА КАРАУЛА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

С тържествена смяна на гвардейския представителен караул пред сградата на президентската администрация се отбелязват националния и официалните празници в република България. Официална смяна на караула се извършва всяка първа сряда на месеца от 12:00 ч.
Фестивали и чествания
11.09.2019 - 16.09.2019

Алея на книгата

Алея на книгата“ е събитие, което „пътешества“ из най-големите градове в България, като неговата последна спирка е сърцето на столицата – булевард „Витоша“. Идеята на формата е да създаде по-близка връзка между хората и книгите.
Културната програма на събитието позволява личен контакт между читатели, творци и издатели.
Организтор – Асоциация „Българска книга” с подкрепата на Столична община.
Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

Фестивали и чествания
13.09.2019 - 15.09.2019

КвАРТал Фестивал 2019 vol.4

Мултижанровият КвАРТал Фестивал вече три години привлича разнообразна публика в зоната между булевардите "Мария Луиза", "Дондуков", "Васил Левски" и "Сливница". Създаден на базата на съществуващи бизнеси и интересна история на квартала, фестивалът се стреми в рамките на няколко дни да покаже възможното бъдеще, в която тази историческа част на София се развива като творчески КвАРТал. Фестивалът, с приоритет достъпност и устойчивост, се превърна в събитие с културна и развлекателна насоченост за гражданите на столицата от различните райони и чуждестранните гости. Инициативата е добър пример за изграждането на работещ модел, в който местните бизнеси и организации се обединяват от идеята за запазване и облагородяване на градската среда, като сами избират начина, по който да допринесат за реализацията й.

Сцена в двора на Министерски съвет, Дом на киното, Софийска математическа гимназия
Фестивали и чествания
14.09.2019 - 15.09.2019

ANIVENTURE COMIC CON

Най- голямото ежегодно събитие за феновете на Аниме, Cosplay, Комикси, Superheroes series, ТВ сериали, Филми, Игри и Улично изкуство
ОРГАНИЗАТОР:Key Events & Communication
Фестивали и чествания
16.09.2019

„Стара хартия за нова книга“

„Стара хартия за нова книга“ е ежегодна инициатива, ориентирана към развиване на любов към книгите и четенето и отговорно отношение към природата. Основната цел на събитието „Стара хартия за нова книга“ е да възпита у децата любов към книгата и четенето и отговорно отношение към природата, опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци. Замисълът на кампанията е всяко дете, което доведе възрастен придружител на събитието и предаде минимум 5 кг стара хартия за рециклиране да получи нова детска книга по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника. Събитието е целодневно, с разнообразна програма за различни публики.
Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.
бул. „Витоша“ 37,
пред Книжен център „Гринуич“

Фестивали и чествания
18.09.2019

Дни на японската култура в България

Солово изпълнение на Фуджико Хеминг
Пауза - Кратко оркестрово произведение
В.А.Моцарт - Концерт за пиано и оркестър No 21 до мажор К 467
Диригент:СЛАВИЛ ДИМИТРОВ
Солист : ФУДЖИКО ХЕМИНГ, пиано
Фестивали и чествания
18.09.2019

Международен фестивал за поп и рок музика София 2019

Международният фестивал за поп и рок музика София е събитие, което събира на една сцена известни имена на българската поп и рок сцена и млади таланти, чуждестранни изпълнители и композитори, поети, аранжьори.
Фестивалът се провежда в две категории: І Категория – Конкурс за нова българска поп и рок песен и ІІ Категория – Международен конкурс за изпълнители. Официалната част на Събитието – Гала концертът се провежда през месец септември по случай празника на София е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.
Фестивали и чествания
20.09.2019 - 29.10.2019

Тринайсети фестивал "Изкуството на барока"

Фестивалът „Изкуството на барока” е част от Календара на културните събития на Столична община. ИЗКУСТВОТО НА БАРОКА се утвърждава като единствен по рода си фестивал за старинна музика в България. Той представя европейското музикално изкуство чрез исторически информирано изпълнение и на инструменти, съответстващи на епохата, в която са създавани произведенията, и чрез това подрежда София сред домакините на такива фестивали като Бaрселона, Лондон, Берлин, Истанбул, Букурещ и др.


Аула на Софийския университет „Св. Климент Охридски“,Ларгото на Сердика, Зала НМА, Зала "България", Зала "Оборище" № 5, Бизнесцентър Братя Василеви, ОКИ "Надежда"

Фестивали и чествания