Slider

Как да пътувам


Как да пътувам


ПОДЗЕМЕН ОБЩЕСТВЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ В СОФИЯ - МЕТРО

Метрото в София има три линии – М1, М2 и М3. Линия М1 се движи от метростанция "Сливница" до метростанция „Бизнес парк“. Линия М2 се движи от метростанция "Витоша" през метростанция "Обеля" до метростанция „Летище София“. М1 и М2 се пресичат на метростанция „Сердика“. М3 се движи от метростанция „Хаджи Димитър“ през метростанция „Орлов мост“ до метростанция „Горна баня“. М1, М2 и М3 се пресичат на метростанция „СУ Св. Климент Охридски“. М2 и М3 се пресичат на метростанция „Национален дворец на културата“.

Софийското метро свързва Летище София с центъра на града и осигурява удобни транспортни връзки с линиите на наземния градски транспорт.

Времето, което е необходимо за достигане от Летище София до центъра е около 20 мин. Метровлаковете от и до летището се движат в делнични и празнични дни от 5:30 ч. до 24:00 ч. Със смяна на линиите на метростанция "Сердика" за по-малко от половин час се достига от летището до Централна автогара - София и Централна ж.п. гара. Можете да видите точното разписание на влаковете по линиите на https://www.metropolitan.bg/za-grazhdani/21-04-24

Схема на метрото можете да намерите на - https://www.metropolitan.bg/shema/dejstvashto-metro

ПРЕВОЗНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ С ПОДЗЕМЕН ОБЩЕСТВЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ - МЕТРО

Карта за еднократно пътуване с подземен транспорт (метро) може да бъде закупена от автоматите или на касите на метростанциите, и се валидира на валидаторите на бариерите за вход в метрото. Цената на картата е 1.60 лв. и може да бъде използвана за вход в метрото до 30 минути след момента на издаването. От касиерите на касите в метростанциите могат да бъдат закупени и следните превозни документи: карта за еднократно пътуване с наземен транспорт на цена от 1,60 лева; дневна карта за всички линии на наземен и подземен транспорт – цена 4 лева; електронна карта за 10 еднократни пътувания с метро – цена 12 лева; карта с талони за десет еднократни пътувания с наземен транспорт на цена от 12 лева. За повече информация можете да посетите сайта на Метрополитен - www.metropolitan.bg/za-grazhdani/prevozni-dokumenti.

Нашата анкета

Какво в туристическия ни сайт беше най-полезно за вас?
Можете да изберете един отговор:
Резултати Всички анкети