Slider

Календар на събитията


Велошествие "София кара колело"

Множество популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на „София кара колело и тича за по-чист въздух“. Стартът няма състезателен характер и ще бъде стриктно съобразен със задължителните противоепидемични мерки. Стартът е пред Народно събрание, после се преминава през Орлов мост покрай Перловската река до НДК и след това по бул. Витоша до входа на Южния парк.

Събитието се организира от „София – Европейска столица на спорта“, Центърът за градска мобилност и Столична община. Аниматори ще се погрижат преди старта пред Народно събрание вашите велосипеди и по-специално колелата на най-малките да са красиви и празнично украсени.

Велошествието и кросовото бягане нямат състезателен характер, а преминаването по 4-километровия маршрут е с цел да се отправи послание за по-чист въздух, за по една още по-красива и зелена българска столица.

„София – европейска столица на спорта“ организира събитието вече пета поредна година, заедно с още над сто активности, които имат за цел да предоставят повече възможности на софиянци и гостите на града за спорт и активен начин на живот.

Спортни събития

неделя 28 юни 2020

n/a

Нашата анкета

Какво в туристическия ни сайт беше най-полезно за вас?
Можете да изберете един отговор:
Резултати Всички анкети